Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Jos Verstappen: Max to už potřeboval

Jos Verstappen: Max to už potřeboval

V Monaku si musí věřit

Jos Verstappen byl hostem v televizním programu Peptalk a mimo jiné se zmínil o tom, že jeho syn už vážně potřeboval vystoupit na stupně vítězů, aby se mu obnovila klesající sebedůvěra.

"Už to opravdu potřeboval," řekl otec jezdce Red Bullu. "Přišlo to ve správnou chvíli, před závodem v Monaku. Rozhodně mu to dodá sebedůvěru. Na startu zbytečně neriskoval, udržel chladnou hlavu. Na začátku závodu udržoval solidní tempo. Takové bychom chtěli vidět každý víkend."

Jos Verstappen si myslí, že s Red Bullem by se dal vyhrát každý závod, do kterého by tento vůz vyrazil z pole position. Problémem zůstává maximální výkon motoru Renault a z toho vyplývající slabé kvalifikace.

"Jistě, stupně vítězů jsou skvělé, ale vždy byste chtěli být na nejvyšší příčce. Vůz je v závodě dostatečně rychlý, problémem zůstávají kvalifikace. Pokud bychom se vždy dostali do první řady, Max by mohl vyhrát každý závod.

Tomu, co oni (Mercedes a Ferrari) dělají se svými motory, se říká detonace. Každý jejich motor to vydrží jen pár minut, ale vždy to využijí v Q3. Renault si s tímto nedokáže poradit. Nemá ponětí, jak to udělat. Kvalifikace jsou proto velmi frustrující.

V Monaku máme šanci. Tam motor není tak důležitý, protože chybějí dlouhé rovinky. Je důležité, aby vám vůz neklouzal, aby byl dobře nastavený, abyste mu mohli věřit. Náš vůz je dobrý na tratích s nízkou přilnavostí, to jste mohli vidět i v Barceloně v posledním sektoru. Tam byl nejlepší. Jsou tam jen pomalé zatáčky, přesně jako v Monaku, takže určitě budeme mít šanci."