Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Porsche nechystá satelitní tým

Porsche nechystá satelitní tým

Od počátku pod hlavičkou továrny

Porsche nehodlá jít ve formuli E stejnou cestou jako Mercedes. Obě značky vstoupí do šampionátu v sezoně 2019/20. Trojcípá hvězda však jako předvoj vyslala tým HWA, který bude, coby zákazník Venturi, závodit už v příštím ročníku.

Podle bývalého šéfa aktivit Porsche ve WEC Andrease Seidla půjde výhradně o tovární stáj, sídlící v centrále ve Weissachu. „Hodláme postupovat stejně jako v LMP1,“ prohlásil. „Nechceme, abychom byli odkázáni na cizího dodavatele. Proto jsme zvolili odlišný přístup než HWA. Do seriálu vstoupíme, až budeme mít k dispozici vlastní motor. Stoprocentně ne dříve.

Seidl doufá, že zkušenosti z vytrvalostních klání přijdou vhod: „Je nám jasné, jak těžká konkurence nás čeká. Má navíc na nás pětiletý náskok.

Dořešena zatím není ani otázka jezdeckého obsazení. Dá se nicméně očekávat, že se sáhne po matadorech z WEC. „Rozhodnutí musí padnout nejpozději v prvním čtvrtletí 2019. Určitě využijeme piloty, které máme pod smlouvou a kteří nám zůstali věrní,“ uvedl Seidl. Problém je však v tom, že s formulí E nemá nikdo z nich žádnou zkušenost. Navíc mnozí z nich obecně s monoposty buď nikdy nejezdili, nebo pouze před dlouhým časem v útlém mládí. Řešením by mohla být „stáž“ u některého ze současných účastníků.