Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hamilton: Ricciardo by měl vydělávat balík

Hamilton: Ricciardo by měl vydělávat balík

U Red Bullu, ne u Mercedesu

Daniel Ricciardo je letos nejzajímavější komoditou celého přestupového trhu. Asi proto, že by teoreticky mohl skončit u Mercedesu či u Ferrari, nebo také zůstat u Red Bullu. Hamilton ho, zdá se, za týmového kolegu nechce a nemyslí si ani, že by mohl být spolu se Sebastianem Vettelem u Ferrari. Nepřímo mu tak poradil, aby si od Red Bullu vyžádal pořádné prachy a zůstal tam.

"Dovedu si představit, že tam má budoucnost," řekl Hamilton o vítězovi VC Monaka a týmu výrobce energetických nápojů. "Je jedním z nejlepších jezdců a mohl by jít pouze do Ferrari a Mercedesu. Ale nemyslím si, že bude závodit za nás, to asi ne. A když se podíváme na Ferrari, tak je dost dobře možné, že Kimi (Räikkönen) bude chtít pokračovat. Letos jezdí opravdu dobře a nevypadá na to, že by mu už dělal problémy jeho věk.

Co jsem slyšel, tak Danielův týmový kolega vydělává mnohem více než on. Přitom jeho výkony jsou konzistentnější a častěji dostane vůz až do cíle. Je důležité, aby tým uznal vaši cenu. Ale momentálně to vypadá, že je vedoucím jezdcem týmu, takže není ve špatné situaci. Red Bull jednou bude mít dobrý motor a pak k nám bude ještě blíže než teď. Musí pouze vytrvat."

Podobně to vidí i Helmut Marko, poradce Red Bullu pro motorsport, jenomže nemluví o penězích, ale o postavení v týmu: "Pro nás se (od začátku roku) nic nezměnilo. Chceme si ho udržet a on to ví. A proč by měl jít do Mercedesu nebo Ferrari? Aby tam dělal nosiče vody jinému jezdci? U nás má rovné podmínky se stejným vybavením a bez týmových příkazů. Myslím si, že si je toho vědomý."

Marko také řekl, že pro Red Bull je teď prioritou výběr dodavatele motorů, kde se rozhoduje mezi Renaultem a Hondou. Když bude smlouva podepsána, přijde na řadu jezdecká otázka.