Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Villeneuve: Verstappen není tak dobrý jako Ricciardo

Villeneuve: Verstappen není tak dobrý jako Ricciardo

Šampion z roku 1997 vyřkl své verdikty

Mistr světa z roku 1997 Jacques Villeneuve si přivydělává jako "expert" televize Sky Italia a v pravidelných intervalech ji zásobuje šťavnatými prohlášeními. To nejčerstvější udělal poté, co Max Verstappen poškodil svůj red bull a nemohl se zúčastnit nejdůležitější kvalifikace roku v ulicích Monte Carla, zatímco Daniel Ricciardo se zapsal do seznamu vítězů nejprestižnější z velkých cen.

"Verstappen udělá chybu v každém závodě. Jedna chyba za druhou," řekl Villeneuve pro Sky Italia. "Špatné znamení. Například v Baku Ricciardo za jejich havárii vůbec nemohl, on udělal všechno správně. Když jezdec neustále dělá chyby, musí se zklidnit a zpomalit. Jenže pokud chce být na Ricciardově úrovni, musí více riskovat. Z toho mi vychází jediný závěr: Max není tak dobrý jako Daniel. Tečka!"

To Villeneuve stihl ještě v květnu. V dubnu se do jeho hledáčku dostal Lewis Hamilton.

"Hamilton je v krizi, ztrácí body. Ale podle mě je v krizi celý Mercedes. Nyní musí spoléhat na Bottase, ale on není materiál na šampiona. Od impozantní kvalifikace v Melbourne už Lewis není schopný řídit vůz. To je velký problém. Loni jsme viděli, že když je v krizi, má to velký dopad. Najednou v závodech nestíhá a upadá do letargie. Jeho agresivita je pryč. Uvidíme, kdy a zda vůbec se opět probudí."

Je třeba říci, že Hamilton pak vyhrál dvě velké ceny v řadě a i po Monaku je lídrem šampionátu. Ještě připomeňme, že v březnu si Villeneuve vybral Roberta Kubicu, jehož podezříval z poškozování Williamsu: "Robert má největší podíl na vývoji vozu a je možné, že ho záměrně dělá těžko řiditelným pro jiné jezdce. Jeho snem je opět závodit, ne být třetím jezdcem a to je něco, co bych já nikdy nepodceňoval. V jeho situaci bych dělal totéž."