Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Proč se Keke Rosberg začal stranit médií?

Proč se Keke Rosberg začal stranit médií?

Už nechtěl pořád mluvit o svém synovi

Když Nico Rosberg vyhrával velké ceny, jeho otec nikdy nebyl nablízku. Výjimkou byl poslední závod sezony 2016 v Abú Zabí, kam ale přiletěl z nedaleké Dubaje až během něj. To byla vzácná chvíle, když přítomní fotografové mohli získat společné fotky otce a syna, dvou mistrů světa, jednoho z roku 1982 a jednoho zcela čerstvého. Úřadující šampion o pár dní později oznámil ukončení kariéry a jeho otec už nemusí skrývat skutečnost, že se před sportovní veřejností začal ukrývat právě kvůli synově kariéře.

"Z očí veřejnosti jsem se kompletně vytratil v roce 2010," přiznal 69letý Keke Rosberg v rozhovoru pro Sky Sports F1. Rok 2010 byl Nikovým prvním u Mercedesu. "Bylo to hlavně proto, že dostat se k jezdci F1 je velmi těžké. Takže co si řeknou novináři? Taťka jen tak posedává, nic nedělá, tak se půjdeme zeptat jeho. Uvědomil jsem si, že jsem v záři reflektorů více, než by mi příslušelo, a to pouze proto, že jsem mluvil o Nikovi. Řekl jsem si dost, stačilo, v tomto nechci pokračovat. Začal jsem kategoricky odmítat všechny žádosti a stáhl jsem se."

Když finský šampion z 80. let přestal závodit, začal dělat manažera svým mladším krajanům. Pod jeho křídla se dostali JJ Lehto i Mika Häkkinen a přirozeně vedl i mladého Nika, ale v F1 se této role vzdal.

"Když jsem řekl: Skoč!  a on se zeptal: Proč?, tak jsem věděl, že je čas s tím skončit. Považuji to za jeden ze svých největších úspěchů. Dokázal jsem ho nechat jít vlastní cestou přesně v ten správný moment."