Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Bahrajn vyvolal nereálná očekávání

Bahrajn vyvolal nereálná očekávání

Zdá se, že to byla výjimečná shoda okolností

Pierre Gasly si z druhého závodu partnerství Toro Rosso - Honda odnesl body za čtvrté místo. To je něco, co se McLarenu nepodařilo za tři roky a očekávání rázem výrazně stoupla. Vůz byl nejrychlejší ze středu pole, a pokud by se to opakovalo alespoň v každém druhém závodě, Toro Rosso by mohlo tuto sezonu ukončit na fantastickém čtvrtém místě v Poháru konstruktérů. Další závody ale tak dobrou rychlost ani výsledky nepřinesly a tým je i po Gaslyho pěkném sedmém místě z Monaka až sedmý. Jeho týmový kolega Brendon Hartley, který dosud získal jediný bod, si myslí, že by se tým měl vrátit nohama na zem a těšit se i z bojů ve středu pole.

"Pravda je, že překonáváme všechna očekávání," cituje ho web Motorsport. "Před začátkem sezony jsme měli poradu ve stylu: Kluci, prvních pár závodů bude opravdu těžkých. Veškerý čas jsme (v zimě) věnovali implementaci Hondy. Za oponou se udělalo mnoho změn v aerodynamice a nejspíš bude nezbytný jeden krok zpět, abychom pak mohli udělat dva vpřed.

Zdá se, že jsme k pneumatikám velice jemní a v Bahrajnu jsme je jako jediní měli v ideálním okně. Máme problém s přecitlivělou aerodynamikou a tam vůbec nefoukalo. Od té doby jsme už ani jednou nebyli tak rychlí. Vidíme světlo na konci tunelu, vylepšenou podlahu (nasazenou v Monaku), a v Montrealu přijdou i vylepšení motoru. Všichni jsou motivováni, všichni dřou, ale myslím si, že Bahrajn vyvolal zbytečně vysoká očekávání."