Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Sauber opět změnil majitele

Sauber opět změnil majitele

Spekuluje se o přípravě prodeje Fiatu

Stále více a více zdrojů v nedávné době potvrzovalo, že švýcarský tým Sauber již není pod přímou kontrolou investiční skupiny Longbow Finance a nyní je to už i oficiální.

"Isler Investment převzalo aktivity Longbow Finance," oznámil Pascal Picci, šéf Longbow.

Isler nejspíš vznikl pouze jako společnost na řízení Sauberu, ale jinak se o něm dohromady nic neví. Renovovaný žurnalista Joe Saward tvrdí, že v řídících i vlastnických strukturách má významné postavení nějaký lichtenštejnský právník, který ale možná pouze zastupuje zájmy někoho jiného, ​​kdo nechce být jmenován. Všechny tanečky se prý dělají proto, aby nic nekomplikovalo prodej automobilce Fiat Chrysler Automobiles, až k tomu její generální ředitel Sergio Marchionne dá pokyn.

Tým by byl koupen pro dceřinou automobilku Alfa Romeo a ta by těžila ze spolupráce s Ferrari, což se do jisté míry děje už teď, když je titulárním sponzorem týmu. Vše spojuje hlavně Marchionne, jenž šéfuje Fiatu a blízký mu měl být i další právník z představenstva Isler Investments, který se už ale mezitím ze struktur společnosti vytratil. Švýcarské noviny Handelszeitung mezitím informují, že delegace zaměstnanců Sauberu brzy vyrazí na návštěvu Maranella.