Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Brown: Sponzoři za 50 milionů už nejsou

Brown: Sponzoři za 50 milionů už nejsou

McLaren ale podepsal nejvíce smluv ze všech týmů

Zak Brown přicházel do F1 s pověstí velkého marketingového odborníka. Všichni tudíž čekali, že se k McLarenu začnou sponzoři jen hrnout.

Skutečnost je nicméně odlišná a na oranžových monopostech zbývá ještě hodně volného místa. Také titulární partner je stále v nedohlednu.

Brown to ovšem za neúspěch nepovažuje. „Není to jednoduchá práce. Musíte ale uznat, že jsme získali více sponzorů než ostatní týmy. Samozřejmě, zdaleka jsme nevyužili veškerý náš potenciál, ale je třeba rozlišovat, zda je sklenice poloprázdná nebo v ní nic není,“ uvedl v rozhovoru pro web Formula1.com.

Zároveň přiznal, že bude trvat ještě léta, než bude McLaren stejně atraktivním obchodním zbožím jako současné špičkové stáje. „Časy, kdy se dal sehnat partner, dávající 50 milionů eur ročně, jsou pryč. Může nás ale těšit, že jsme uzavřeli dohody s Petrobrasem, Dellem a CMBC. U HTC jde spíše o licenční smlouvu, má zájem využít naši značku. Dotáhli jsme do konce celkem čtyři nebo pět kontraktů. Mercedes a Ferrari za tu dobu jediný, Williams žádný a navíc přišel o Martini. Je to, jako bychom poskočili v Poháru konstruktérů z desátého na páté místo. Mnozí si ale mysleli, že budeme hned druzí. Jenže to je dlouhodobý proces,“ vysvětlil Brown.

Americký byznysmen také zmínil kapitálový vstup rodiny Latifiů a zopakoval, že Nicholas Latifi z toho žádné zvláštní výhody mít nebude.