Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Hamilton se obává ztráty výkonu

Hamilton se obává ztráty výkonu

Starému motoru už chybí koňské síly

Včera jsme se dozvěděli, že oddělení kontroly kvality pohonných jednotek Mercedesu na poslední chvíli stoplo nasazení nových pohonných jednotek. Lewisi Hamiltonovi to dělá nemalé starosti.

"Tohle je okruh, kde se uplatní síla motorů. Proto jsme si ho vybrali pro nasazení nového motoru a rozhodně by nám tady pomohl," řekl úřadující šampion ve čtvrtek v Montrealu. "Naši lidé udělali, co bylo v jejich silách, a museli přijmout nelehké rozhodnutí nepoužít tady nové motory, což je samozřejmě nešťastné. Musíme se snažit o co nejlepší výsledek bez nich, ale znamená to, že asi nebudeme mít nejúžasnější výkon.

Je to sedmý závod s tímto motorem, takže jeho výkon už přirozeně klesl. Každým závodem ztratíte pár koňských sil. Motor už má za sebou pár tisíc kilometrů a tady bude rozdíl mnohem viditelnější než jinde. Nejvíce myslím na spolehlivost, takže v první řadě chci vidět šachovnicovou vlajku. To je to, co mi dělá starosti.

Samozřejmě jsem tady, abych vyhrál, ale ostatní nejspíš budou mít vylepšené motory. Může to být desetina nebo dvě a obzvláště Ferrari bude na rovinkách velmi silné. Jsem zvědavý, jestli se mu dokážeme vyrovnat. Ale dáme do toho všechno, o tom nepochybujte."


Valtteri Bottas to chytil za opačný, optimistický konec.

"Očekávali jsme, že tu budeme mít novou pohonnou jednotku, která bude o něco lepší než současná," vysvětloval Fin. "Vyskytly se nějaké problémy a nechceme riskovat, takže tomu ještě dáme čas a snad ji budeme mít za dva týdny.

Nová jednotka by přirozeně byla o trochu lepší, ale nedá se říci, že stará je špatná. Je to dobrý motor, stále zdravý a můžeme se na něj spolehnout. Beztak jsme ho plánovali ještě použít v Maďarsku, ale místo toho tam použijeme nový. Podle mě to bude malá nevýhoda, ale takhle to prostě je. Najeté kilometry nejsou zas takovým problémem. Po 2500 kilometrech ještě neztrácíte moc výkonu."