Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Hartley viděl vedle Strolla místo k předjetí

Hartley viděl vedle Strolla místo k předjetí

Toro Rosso: Dobrý pocit bez bodů

Pro Toro Rosso to nebyl vydařený víkend. Problémy nastaly už v kvalifikaci, kvůli výměně motoru musel Gasly startovat z poslední řady. Pro Hartleyho zase skončil závod hned v prvním kole po dramatické kolizi se Strollem.

Šéf týmu Franz Tost si pochvaloval, že Gasly jel dobrý závod, ale bohužel se nedostal na bodovanou pozici. Tým jako celek však nemohl naplno prokázat zlepšení, které nastalo s novou pohonnou jednotkou Hondy.

Celkově si myslím, že to pro mě byl dobrý závod,“ hodnotil Pierre Gasly (11. místo). „Po startu z poslední řady jsem se posunul hodně kupředu. Ale vždycky je těžké, když dojedete tak blízko za body. Několikrát jsem byl velmi těsně za Charlesem (Leclercem), ale při tom jsem si zničil přední pneumatiky. Ke konci už bylo těžké pokusit se o předjetí. Zdálo se, že nová pohonná jednotka pracuje dobře. Hodně aut jsem předjel na rovince, což je pozitivní pro další závody. Teď se moc těším na domácí závod v Le Castellet.

 

Pierre Gasly se po startu z poslední řady probojoval na 11. místo - ale bez bodové odměny

 

Brendon Hartley (nedojel) neskrýval zklamání: „Mrzí mě to hlavně kvůli Toro Rosso a Hondě, protože jsme byli po celý víkend opravdu silní. Myslím si, že jsem měl určitě šanci na body. Měl jsem dobrý start, podobně jako jezdci kolem mě, ale ve druhé zatáčce jsem vyjel víc vlevo a ztratil jsem pozici. Ve čtvrté zatáčce jsem se snažil vnějškem předjet Lanceho (Strolla), ale on nezvládl vůz a oba nás nahnal do zdi. Je to velmi frustrující, protože tam bylo místo k předjetí.“

Novozélanďan byl letecky přepraven do nemocnice na důkladné vyšetření. Žádné zranění se neprokázalo a je tedy připraven na další závody.

 

V této chvíli bylo auto Brendona Hartleyho ještě celé...