Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Leclerkovi stoupá sebevědomí

Leclerkovi stoupá sebevědomí

Sauber: 10:2 pro nováčka

Další sprška chvály se snáší na Charlese Leclerka. Dvacetiletý Monačan vyjel Sauberu už potřetí v sezoně body a znovu zastínil mnohem zkušenějšího Marcuse Ericssona.

Přitom Leclerkova (10. místo) situace nebyla vůbec růžová. Trápil se s brzdami a v zádech měl Fernanda Alonsa. Přesto si s ní poradil jako starý mazák. „Počínal si opravdu důmyslně,“ pochválil ho Nico Rosberg v roli televizního experta. „Především obdivuji, jak pracoval s hyperměkkými pneumatikami. Držel vysoké tempo a neudělal ani tu nejmenší chybičku.“ Taková slova od bývalého mistra světa určitě potěší. „Moje sebedůvěra roste,“ podotkl Leclerc.

A další bodík je doma 

Má k tomu pádné důvody. V kvalifikacích poráží svého kolegu 5:2 a na body 10:2.

Ericsson (15. místo) na tom naopak možná bude zanedlouho se sebedůvěrou podstatně hůře. Sice se jako o kandidátovi na premiérový letošní vyhazov mluví jen o Hartleyovi, ale klidně by to mohl být i tento blonďatý Švéd.

Kvalifikaci totálně zkazil. V závodě vsadil na výměnu gum už ve 2. kole, jenže po ní uvízl za pomalým Sirotkinem: „Nešlo ho předjet. Tím jsem skončil,“ konstatoval a dodal rezignovaně: „To, co teď předvádí Charles, momentálně nesvedu. Jsem nicméně přesvědčen, že jsem schopen to zvrátit.“ Zda ovšem stejnou víru sdílejí i šéfové stáje, není tak úplně jisté.

 Marcus Ericsson opět nijak nepřesvědčil