Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Force India jen krůček od prodeje?

Force India jen krůček od prodeje?

Rich Energy předložila nabídku

Až dosud vedení stáje Force India vehementně popíralo jakékoliv kontakty se společností Rich Energy, zabývající se výrobou energetických nápojů. Ta se měla údajně zajímat o koupi týmu.

To údajně možná budeme moci brzy škrtnout. Nejvyšší představitel Rich Energy William Storey totiž v rozhovoru pro britský list Telegraph naznačil, že už je vlastně ruka v rukávě. „Mohu potvrdit, že jsme koncem dubna učinili oficiální nabídku. Ta byla v zásadě akceptována,“ uvedl doslova. Dokonce prozradil i konkrétní částku – 100 milionů britských liber.

Telegraph připomíná, že se nejprve mluvilo o 200, pak o 150 milionech. Pokles způsobilo detailnější zkoumání účetnictví Force Indie. Ze skříní vystoupili rozliční kostlivci. Jen dluh vůči Mercedesu za dodávky motorů činí 13 milionů liber. A věřitelů z řad dodavatelů je mnohem více.

Force India se rozhodla mlžit i nadále. Určitý posun nicméně nastal. Faktická hlava ekipy Robert Fernley už nepopřel jednání s Rich Energy. Jedním dechem nicméně dodal, že potenciálních kupců je více. „Nic nového nevím. K žádným mediálním zprávám se nebudeme vyjadřovat. Je to věc akcionářů, nás jako týmu se to netýká,“ utnul veškerou debatu.

Force India zčásti patří jejímu do nedávna generálnímu řediteli Vidžajovi Mallyovi (odchod z funkce může s vyjednáváním souviset). Dalšími vlastníky jsou koncern Sahara India Pariwar a nizozemští obchodníci Michiel a Jan Molové. „Když někdo přijde a položí peníze na stůl, určitě si s ním sedneme,“ prohlásil už před časem Mallya.