Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Wolff: Výsledek úplně na h***o

Wolff: Výsledek úplně na h***o

Rival u Ferrari kazí zábavu, teď je třeba makat

Lewis Hamilton vyhrál VC Kanady v roce 2015, 2016, 2017 a jeden z jezdců Mercedesu by jistě zvítězil i v roce 2014, kdyby u obou vozů nedošlo k poruše MGU-K. Od začátku hybridní éry prostě byl okruh Gillese Villeneuvea okruhem Mercedesu, zatímco Ferrari během těchto let pouze jednou dostalo svého jezdce Sebastiana Vettela alespoň na stupně vítězů. A i pole position vždycky obsadil jezdec Mercedesu. V roce 2018 je všechno jinak. Vettel vyhrál kvalifikaci a dominoval závodu. Valtteri Bottas jeho první místo ani jednou neohrozil a Lewis Hamilton si dojel pouze pro body za páté místo. Po nečekané porážce následoval patřičný komentář od šéfa týmu Mercedes Toto Wolffa.

"Výsledek úplně na h***o," nezdráhal se říct v rozhovoru pro rakouskou televizi ORF. "Musím to říct takto. Je to naše silná trať, ale celý víkend jsme dělali malé chyby, od samého začátku. Je na čase, abychom se probudili. Tohle byla trať, kde jsme měli maximalizovat bodový zisk, ne minimalizovat ztráty (jako v Monaku)."

Wolffův protějšek u Ferrari Maurizio Arrivabene mezitím krotil vášně a svůj tým vyzval, aby pořádně makal.

"Tento rok je to velký boj. Špička je víceméně vyrovnaná. Vidíme velmi silný Red Bull a také Mercedes. Řekl bych, že to bude zajímavá sezona. Potřebujeme zůstat nohama pevně na zemi, hlavy dole a pracovat. Pak uvidíme, jaký bude výsledek," řekl.