Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Rosberg: Hamilton má útlum, teď je zranitelný

Rosberg: Hamilton má útlum, teď je zranitelný

Bývalý šampion o Hamiltonovi, Alonsovi a Verstappenovi

Nico Rosberg byl v Kanadě jako host televize Sky Sports. Po závodě byl aktivní také na sociálních sítích a nebál se i odvážnějších vyjádření, kterým se jako aktivní jezdec vyhýbal.

Nemohl nekomentovat výkon Lewise Hamiltona, jeho páté místo v cíli a ztrátu vedení v šampionátu. Jako někdo, kdo ho dokázal porazit ve stejném voze, vidí, že teď nastal čas, kdy je nesoustředěný, nejistý a zranitelný.

"Lewis měl jeden ze svých totálně zpackaných víkendů," řekl Rosberg. "Dobře, v závodě měl problém s motorem, ale nanic byla i kvalifikace. Pro Lewise jsou tyto fáze typické, období ztráty motivace následující po tom, co se něco pokazilo."

A naopak, Verstappena pochválil za výborný výkon, který snad ukončil dlouhou sérii drahých chyb: "Verstappen, ten měl epický víkend. Tento víkend ukázal, že v sobě má něco z Lewise. Ten je nejlepší tehdy, když se naštve. Hněv promění v neuvěřitelný výkon na trati a řekl bych, že Verstappen to tento víkend také tak trochu dokázal. Byl nejrychlejší ve všech trénincích, úžasný v kvalifikaci a v cíli třetí. Opravdu dobrý víkend."

Rosberg se zastavil i u Fernanda Alonsa a staronových spekulací o jeho odchodu z McLarenu do některého ze tří nejsilnějších týmů nebo do jiné série. Potvrdil něco, co se o něm šušká už delší dobu.

"Všichni bychom to chtěli (vidět Alonsa v lepším voze), ale jeho nikdo nechce, protože v týmu hrává politické hry," řekl Rosberg pro Sky Italia.