Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Red Bull si plácnul s Hondou

Red Bull si plácnul s Hondou

Renault: Soustředíme se na vlastní tým

Hra nervů skončila. Red Bull Racing oficiálně potvrdil, že v sezonách 2019 a 2020 bude používat motory Honda. Dvanáctiletá éra spolupráce s Renaultem je tak u konce.

Šéf Red Bull Racingu Christian Horner hovoří o vzrušující nové době. „Chceme bojovat nejen o vítězství ve velkých cenách, ale také o titul. To byl ostatně vždycky náš cíl,“ tvrdí. „Museli jsme si zodpovědět důležitou otázku. Budeme s Hondou ještě konkurenceschopnější? Po zralé úvaze a analýze jsme došli k názoru, že partnerství s ní je pro nás tím správným směrem. Zaznamenali jsme také velký pokrok, kterého v krátkém čase dosáhla naše sesterská stáj Toro Rosso.

Rovněž poděkoval Renaultu za „dvanáct krásných let“: „Byly mezi námi určité rozpory, ale on se vždycky ze všech sil snažil připravit pro nás agregát, s nímž bychom mohli usilovat o nejvyšší příčky.“ Současně bylo oznámeno, že název týmu se ani v budoucnu nezmění, bude tedy nadále znít Aston Martin Red Bull Racing.

 

Dvanáct let trvalo partnerství Red Bullu a Renaultu, které přineslo čtyři tituly mistra světa

 

Renault zveřejnil k věci krátké komuniké, ze kterého vane chlad. Praví se v něm, že jde o „přirozený krok“, vyplývající z vývoje v minulých letech, zejména po návratu tovární ekipy francouzské automobilky do šampionátu. „Nyní se plně soustředíme na náš vlastní tým a také na prohloubení nadějně se rozvíjející kooperace s McLarenem,“ uvádí se v něm dále.