Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Lev Vettel překonal bolest a překvapil Bottase

Lev Vettel překonal bolest a překvapil Bottase

Ferrari: Hamiltona jsme neodstřelili schválně

Sebastian Vettel to zvládl. Ač zdravotně značně hendikepován, dokázal se v rozhodujícím okamžiku prosadit proti Bottasovi a pak udržet na uzdě do běla rozpáleného Hamiltona.

Trpěl velkými bolestmi,“ prozradil šéf Scuderie Maurizio Arrivabene. „Ale bojoval jako lev.

Měl jsem výhodu novějšího obutí a hnal jsem to, co to šlo,“ líčil klíčovou fázi Vettel (1. místo). „Jenže nebylo vůbec jednoduché se před Valtteriho dostat. Myslím, že se mně ho podařilo překvapit. Nebyl jsem si jistý, jestli se do té zatáčky vejdu, naštěstí to dopadlo dobře.

Kimi Räikkönen (3. místo) se ve svém vyjádření především vrátil ke kolizi s Hamiltonem v prvním kole. Musel totiž reagovat na obvinění ze strany představitelů Mercedesu, že ji zavinil úmyslně. Zvolil smířlivý tón: „Ve třetí zatáčce jsem probrzdil, když jsem se držel za jiným autem. Zádí jsem narazil do Lewise a otočil jsem ho. Jednoznačně moje chyba. Také jsem za ní dostal desetisekundovou penalizaci, která je úplně v pořádku.

 

Kimi Räikkönen vzal vinu za kolizi na sebe

 

Parťáka se zastal i Vettel: „Proboha, proč by to udělal schválně? To je úplná blbost mu něco takového předhazovat. Kdybych chtěl, tak se mně nepodaří tak čistě vyšoupnout auto ven a přitom ho nepoškodit. Prostě rozdíl mezi brilantním manévrem a průšvihem je v dnešní F1 minimální.

Finského veterána ovšem v cíli čekala kromě ovací a výstupu na stupně vítězů také pokuta. Zaplatí tisíc eur za překročení povolené rychlosti v boxové uličce, a to dokonce o 34,8 km/h! Nestalo se tak však v závodě, ale až při návratu po něm.