Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Pérez inkasoval ránu a najednou byl poslední

Pérez inkasoval ránu a najednou byl poslední

Force India: Na řadě jsou analýzy a odpočinek

Force India má za sebou další obtížný závod. Sergiu Pérezovi (10. místo) se pokazil už v první zatáčce. Přesto se nevzdal, stíhal soupeře a i díky dvěma výjezdům safety caru se dostal na poslední bodovanou pozici.

Dvě kola před koncem ji ztratil ve velmi tvrdém souboji s Gaslym, ale po soupeřově penalizaci se zase na ní vrátil. Přesto nebyl v cíli zrovna moc nadšený: „Incident hned po startu ovlivnil můj výkon. Dostal jsem ránu zezadu, otočil jsem se, snažil jsem se vyhnout všem okolo. A najednou jsem byl poslední. Pak jsme na tom ale byli dobře, měli jsme solidní tempo, využili jsme zpomalovacího vozu. A vrátil jsem se na body. Dvě kola před koncem mě předjel Gasly. Nechal jsem mu dost místa, ale stejně došlo ke kontaktu. Nepřišlo mi to správné, proto jsem rád, že ho FIA po závodě potrestala. Nyní se soustředím na odpočinek po náročných třech víkendech. Budeme je analyzovat a do Německa přijedeme v plné síle.“

Esteban Ocon (7. místo) měl z bodů pochopitelnou radost: „Safety car nám situaci moc neulehčil, protože nebylo snadné udržet pneumatiky v provozní teplotě. Po obou restartech bylo těžké udržet za sebou Alonsa a Magnussena. Cítím se velmi psychicky unavený, protože dnes to byl boj až do konce. Je potřeba i nadále získávat body. Vůz se neustále zlepšuje, Takže mohu všem v týmu říct velké děkuji za jejich tvrdou práci. kterou odvádějí.

 

Esteban Ocon mohl být se sedmým místem spokojený