Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Mercedes se pořádně rozzlobil na Räikkönena

Mercedes se pořádně rozzlobil na Räikkönena

Arrivabene: Kritika ano, ale ne od hlupáka

Situace z prvního kola VC Velké Británie přinesla hodně zlé krve. Manévr, při němž Kimi Räikkönen tečoval vůz Lewise Hamiltona, jenž následně opustil trať, nenašel u Mercedesu mnoho pochopení.

Zatímco finský jezdec přiznal vinu a v ochranu ho vzal i jeho parťák Vettel, u stříbrných šípů vzplály vášně. Hamilton bezprostředně po dojetí obvinil svého protivníka, že ho sestřelil úmyslně: „Koukám, že jste se rozhodli pro zajímavou taktickou variantu!“

V afektu vyřčená slova by se dala pochopit. Méně už vyjádření technického ředitele Mercedesu Jamese Allisona, podle něhož šlo o záměr nebo Räikkönenovu naprostou nekompetentnost. To si samozřejmě nemohl šéf Scuderie Maurizio Arrivabene nechat líbit. „Jestli to opravdu řekl, měl by se stydět,“ rozčílil se v rozhovoru pro italskou televizi. „Dlouhá léta dělal ve Ferrari a domnívám se, že jsme spolu vycházeli dobře. A jsme v Anglii, zemi gentlemanů. Potřeboval by lekci slušného chování. Kdo si myslí, že je? Když přijde s kritikou Jacques (Villeneuve), tak ji beru, protože to je bývalý závodník. Ale od takového blbce? Nikdy.

 

Lewise Hamiltona rozčílil Räikkönenův manévr

 

V poněkud učesanější podobě se vyslovil jeho protějšek u Mercedesu Toto Wolff. „Jistě, dá se to považovat za závodní incident. Ale už v Le Castelletu jsme byli postiženi stejným způsobem. Teď se to opakuje. Přišli jsme o spoustu bodů do Poháru konstruktérů,“ prohlásil a hned vysvětlil, co ho štve nejvíce. „Když něco takového provedete, měl byste dojet někde úplně vzadu.

Tedy desetisekundová (a předtím v případě Vettela jen pětisekundová) penalizace je z tohoto pohledu směšná, protože Räikkönen byl nakonec odmávnut jako třetí.

Prakticky totožné stanovisko zaujal i Niki Lauda: „Od Kimiho to bylo unfair. Tady končí legrace. Je třeba zajistit, aby se už nic podobného nestalo.