Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Daly v Torontu nahradí u týmu Harding Chavese

Daly v Torontu nahradí u týmu Harding Chavese

Stáj bude ve zbytku sezony zkoušet různé piloty

Američan Conor Daly vystřídá pro závod IndyCar Series na městském okruhu v Torontu, který se jede tento víkend, kolumbijského závodníka Gabbyho Chavese v kokpitu vozu týmu Harding Racing. Stáj, která letos startuje ve své první kompletní sezoně v IndyCar, oznámila, že v závěru ročníku bude zkoušet různé piloty.

Harding Racing by totiž v příštím roce chtěl nasadit dva vozy a tak využije zbytek roku, aby si vyzkoušel různé jezdce a vybral vhodného kandidáta. I příští rok by ale měl u stáje pokračovat Gabby Chaves. Ten před loňskou sezonou podepsal s týmem víceletý kontrakt.

„Chceme vidět, jak si ve zbytku roku 2018 vedeme, a zjistit, co můžeme udělat pro rok 2019, protože naším cílem je mít dva vozy,“ potvrdil šéf týmu Harding Racing Brian Barnhart.

„Mike (Harding) chce vyzkoušet některé jezdce, kteří letos jeli Indy500, a talentované kluky z Indy Lights,“ dodal Barnhart. Když se jej web Racer.com zeptal, jak zprávu vzal pětadvacetiletý Chaves, Barnhart připustil, že to nebyl lehký rozhovor. Chaves byl přirozeně naštvaný. Ještě by se ale letos měl ve voze objevit.

Kromě Dalyho mají možnost zkusit si IndyCar Series s týmem Harding Pato O´Ward, Colton Herta a Santi Urrita. Barnhart potvrdil, že tým chce vyzkoušet všechny tři jezdce a pro O´Warda, druhého muže průběžného pořadí šampionátu Indy Lights, už tým v pondělí připravoval sedačku.

„Nebylo to rozhodnutí učiněné přes noc a samozřejmě bych si přál, abych závodil po celý zbytek roku, ale chápu to a jsem s týmem,“ prohlásil solidárně Chaves. Slíbil, že se týmu i Dalymu bude snažit v nadcházejících týdnech pomáhat, jak to jen půjde.