Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Ferrucci se omluvil za své chování v Silverstone

Ferrucci se omluvil za své chování v Silverstone

Na auto chtěl dát Trumpův volební slogan

Story kolem Santina Ferrucciho má pokračování. Americký jezdec si posypal hlavu skutečně značným množstvím popela.

Ještě předtím ale vyšlo najevo, co konkrétně mínil Ferrucciho mateřský tým Trident oním „nepřístojným jednáním“ pilota a jeho otce Mikea. Před závodem v Silverstone totiž oba projevili přání umístit na Santinův monopost nápis Make America Great Again, který byl, jak známo, volebním heslem dnešního prezidenta USA Donalda Trumpa. Jenže narazili na odpor.

Trident se odvolal na zákaz umisťovat na vozy jakékoliv politické slogany. K tomu se musely všechny stáje zavázat ještě před začátkem sezony. „Když za mnou s touto žádostí přišli, snažil jsem se jim vysvětlit, proč to nejde,“ sdělil šéf Tridentu Maurizio Salvadori portálu Crash. „Kvůli jejich tvrdošíjnosti jsem bohužel příliš neuspěl. Přitom o tomto opatření dobře vědí všichni, kteří se v šampionátu pohybují. Nezbylo, než si vyžádat oficiální stanovisko FIA, které jsem Ferrucciům přeposlal.

Ferrucci junior mezitím vychladl a písemně se omluvil za své chování sponzorům, Tridentu, ostatním závodníkům, týmu F1 Haas (u něhož působí jako testman), FIA, formuli 2, fanouškům, přátelům a rodině – snad jsme na nikoho nezapomněli. Své počínání zdůvodnil „vztekem a frustrací“, neboť prožívá „příšerný rok“.

Současně objasnil nepřítomnost na slyšení u sportovních komisařů po závodě v Silverstone. Údajně se zdržel na antidopingové kontrole a potřeboval z vážných rodinných důvodů stihnout letadlo. Stevardům se proto mailem(!) omluvil.

Zda toto pokání bude stačit alespoň ke zmírnění přísného trestu (distanc na dva podniky F2 a tučná finanční pokuta), je ovšem značně nejisté.

 

Santino Ferrucci má co vysvětlovat