Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Problémy na startu snad konečně zmizí

Problémy na startu snad konečně zmizí

Týmy dostanou upravené motory a spojky

Zahanbující začátky závodů F2 za safety carem snad už konečně budou patřit minulosti. Při dalším pokračování seriálu v Maďarsku (v Německu si šampionát dá pauzu) by se mělo zase startovat klasickým způsobem.

V mezidobí totiž veškeré motory poputují ke svému výrobci Mécachrome, který na nich provede několik úprav. Dodavatel spojky Sachs ji pak zcela přepracuje s využitím více oděruvzdorného materiálu. Tím by měla zmizet hlavní příčina, vedoucí k hojnému postávání bezmocných monopostů na roštu.

Technici ji identifikovali v příliš nízkých otáčkách pohonné jednotky ve chvíli, kdy je uvolněn spojkový pedál. Obzvláště silně se tento neduh projevoval na tratích s vysoce přilnavým povrchem, jako například ve Francii.

Dosavadní zásahy do funkce spojky se ukázaly jako nedostatečné. Teď by mělo být definitivně po problému. „Mécachrome všechny agregáty prověří na brzdě a něco na nich nastaví jinak. Současně pracujeme na sofwaru, abychom dosáhli vyššího točivého momentu,“ uvedl šéf F2 Bruno Michel.

K seznámení s novou technikou bude každému týmu poskytnuto na Hungaroringu dodatečných sto testovacích kilometrů, a to výhradně pro nácvik startovacího manévru. Absolvování kompletních kol bude zakázáno.