Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

IndyCar se vrátí na legendární okruh Laguna Seca!

IndyCar se vrátí na legendární okruh Laguna Seca!

Oficiální oznámení je v plánu v úterý

Americký šampionát IndyCar Series zařadí v příští sezoně do kalendáře skutečnou perlu, legendární okruh Laguna Seca v Kalifornii. Informovali o tom majitelé okruhu na svém twitterovém účtu. Potřebují k tomu ještě souhlas politiků, očekávají ale, že by s tím neměl být problém.

Laguna Seca patří mezi nejtradičnější americké silniční okruhy. Otevřen byl již v roce 1957. Domovem pro IndyCar byl v letech 1983 až 2004. A americký šampionát by se na oblíbenou trať měl v nadcházející sezoně vrátit!

Příští týden vyrazí do střední Kalifornie šéf IndyCar a mateřské společnosti Hulman & Co. Mark Miles. V úterý ve 14. hodin místního času je naplánovaná tisková konference. "Připravte se na velké oznámení, které bude následovat po očekávaném potvrzení radou okresu Monterey. IndyCar se vrátí v roce 2019 do Monterey!" napsali majitelé okruhu na twitter.

Jestli se na něco fanoušci těší, tak až vozy IndyCar opět prolétnou legendární šikanou The Corkscrew (vývrtka). Podobnou zatáčku totiž nikde na světě nenajdeme. Nedá se zapomenout, jak v posledním kole závodu v roce 1996  v ní Alex Zanardi v souboji o vítězství předjel Bryana Hertu. Nedávno si ji v závodech superbiků vyzkoušel i český závodník Karel Hanika.

"Trať jsem měl najetou z PlayStationu, ale když jsem ve čtvrtek šel na prohlídku, spadla mi brada. Realita je oproti hře nebo sledování televize ještě o sto procent horší. Okruh je neskutečně nádherný, jezdí se pořád nahoru dolů a má slepé zatáčky. Když si ho procházíte, vypadá hůř, než když pak jedete na motorce, ale stejně mi celý pátek trvalo, než jsem si zvykl a našel stopu," citoval Deník.cz brněnského závodníka.

Zatím není jasné, jestli bude mít návrat na okruh Laguna Seca nějaký vliv na závod IndyCar v Sonomě. Mezi fanoušky Sonoma Raceway nepatří mezi nejoblíbenější okruhy, týmy ale oceňují blízkost San Franciska, což je pro ně ideální příležitost na závod zlákat sponzory z řad IT korporací. Okruhy dělí 240 kilometrů. Kromě toho IndyCar závodí také v Long Beach.

O jeden tradiční okruh ovšem série příští rok přijde. Smlouvu neprodloužil promotér závodu na oválu ve Phoenixu. Během tří let se mu nepodařilo přilákat dost diváků a sponzorů, aby závod nebyl prodělečný. Naopak o další tři roky prodloužili kontrakt s IndyCar majitelé dalšího oblíbeného silničního okruhu, Road Ameriky.