Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ferrucciho vypoklonkovali z Tridentu

Ferrucciho vypoklonkovali z Tridentu

Udělal ostudu a navíc zůstával dlužný

Jak se dalo očekávat, Santino Ferrucci skutečně dostal padáka v týmu F2 Trident. Po obrovském průšvihu, který způsobil, částečně i spolu se svým otcem, během závodu v Silverstone, se ostatně nic jiného nepředpokládalo. Nepomohla ani kajícná omluva provinilce.

Trident oznámil Santinu Ferruccimu a jeho ručitelům, tedy společnosti zastupované panem Michaelem Ferruccim, že jejich smlouva s týmem byla ukončena,“ praví se v oficiálním prohlášení. „Rozhodnutí bylo přijato jednak na základě událostí v Silverstone, které jsou dostatečně známy, ale rovněž kvůli nedodržení finančních závazků ze strany závodníka.“

Takže Ferrucciové ani řádně neplatili. „Od počátku sezony uváděl jezdec jako důvod nedodržování platebního kalendáře, že má problémy s plněním od svých sponzorů. V této souvislosti se proto jeví vrcholně podivným, že mohl nastoupit v závodě IndyCar v Detroitu, ačkoliv Tridentu zůstával trvale dlužný,“ upozorňuje se v komuniké dále.

Podle posledních informací ukončila s Ferruccim spolupráci také agentura GP Sports Management, která se starala o jeho obchodní a marketingové záležitosti.