Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Rosberg netouží po funkci šéfa týmu

Rosberg netouží po funkci šéfa týmu

Za závodní volant se už nikdy nevrátí

Nico Rosberg popřel zvěsti, že by se hodlal v blízké budoucnosti ujmout kormidla v některém týmu formule E. Exmistr světa se letos stal akcionářem této bouřlivě se rozvíjející série.

 

Zprávy tohoto druhu se počaly šířit od chvíle, kdy Mercedes oznámil vstup do šampionátu v sezoně 2020/21. Manželka šéfa stáje F1 Susie Wolffová se navíc v nedávných dnech postavila do čela monackého Venturi.

Z F1 jsem odešel také pro její značnou časovou náročnost,“ vyjádřil se v rozhovoru pro portál Motorsport-Total. „ Chci trávit více chvil s manželkou a oběma dcerami, a ne pořád sedět v letadle.

Nicméně i v současnosti je hodně vytížen, hlavně jako televizní expert během velkých cen. „Jenže to je něco jiného. Ve vedoucím postavení přebíráte zodpovědnost za ty, kteří vám vložili svůj osud do rukou. Takovou práci nelze dělat na půl plynu. Takže teď určitě ne. I když jednou… Ale za hodně, hodně let,“ připustil nakonec.

Naprosto ovšem vyloučil návrat k aktivní činnosti: „To je definitivně uzavřená kapitola. Nyní mě očekávají jiná dobrodružství.

Rosberg s promotérem formule E Alejandrem Agagem