Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Techeetah se stává továrním týmem DS

Techeetah se stává továrním týmem DS

Francouzi ukončili spolupráci s Virginem

Spojení francouzské značky DS a Virgin Racingu je minulostí. Od nové sezony hodlají Francouzi převzít pod svoje křídla Techeetah, tedy mistrovskou stáj právě skončeného ročníku. Ta dosud fungovala jako zákazník Renaultu.

S DS jsme letos urputně bojovali a ani ve snu by mě nenapadlo, že se spojíme. Poprvé se tak staneme tovární ekipou,“ prohlásil majitel Techeetahu Edmund Chu. „Chtěl bych poděkovat Renaultu za předchozí dva roky. Dostali jsme od něj neuvěřitelně výkonnou pohonnou jednotku. Ta měla zásadní podíl na tom, že náš jezdec Jean-Éric Vergne získal titul a málem jsme vyhráli i klasifikaci týmů.

Naše přítomnost ve formuli E je integrální součástí úsilí DS o elektrifikaci své modelové řady. Vývoj monopostu DS E-Tense FE 19 začal již před několika měsíci a chceme, aby vítězil od prvního startu,“ uvedl šéf automobilky Xavier Mestelan Pinon.

Název, logo, barvy a personální složení nové organizace mají být představeny 1. října. Předpokládá, že do kokpitů znovu usednou Vergne a Andre Lotterer.

O případném dalším působení Virgin Racingu v šampionátu není zatím nic známo.