Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Heidfeld se loučí s formulemi

Heidfeld se loučí s formulemi

Stane se z něj hvězda rallyekrosu?

Nick Heidfeld uzavírá svoji kariéru ve formuli E. A nejspíše i v otevřených vozech vůbec. Indický tým Mahindra s ním již pro příští sezonu nepočítá.

Co budu dělat, není ještě jisté. Dostal jsem různé nabídky. Týkají se jak samotného závodění, tak i aktivit, jimž se hodlám v budoucnosti věnovat,“ svěřil se webu e-racing365 někdejší velký soupeř Tomáše Engeho v juniorských sériích. „Vedu v tomto směru četná jednání. Hodně mě láká rallyekros. Chtěl bych si ho určitě vyzkoušet. Musím vzít v úvahu všechny faktory, Už je mně jednačtyřicet. Mám nejvyšší čas nastartovat novou etapu života.“

Heidfeld byl v dosavadní historii formule E spolu s Jarnem Trullim asi nejvěhlasnějším pilotem v poli jejích účastníků (nepočítáme-li spíše ostudné intermezzo Jacquese Villeneuvea). Ve F1 nastoupil do 183 velkých cen (za Prost, Sauber, Jordan, Williams a Lotus), ani jednu ale nedokázal vyhrát, pouze se třináctkrát postavil na pódium. Na svém kontě má také jedno pole position a dvě nejrychlejší kola.

Je ovšem docela možné, že Mahindra obmění jezdeckou sestavu kompletně. Felixi Rosenqvistovi totiž hodili lano ze zámořské IndyCar Series.