Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Slavné spojení Williamsu a Renaultu se jen tak neobnoví

Slavné spojení Williamsu a Renaultu se jen tak neobnoví

Devadesátá léta jsou nenávratně pryč

Renault se poohlíží po dalším týmu, jemuž by mohl dodávat motory. Vrabci na střeše si štěbetají, že do svých sítí by rád ulovil dva zákazníky Mercedesu – Force Indii a Williams.

O tom, zda opeřenci mají pravdu, lze však s úspěchem pochybovat. Vzít pod svoje křídla notorického neplatiče, jenž dluží nemalé částky právě za pohonné jednotky, se rovná pokusu o harakiri. Věc se samozřejmě může změnit, pokud v insolvenci se nacházející Force India najde nového majitele. Také to ale může skončit naprostým zhroucením, a pak by peníze už nikdo neviděl.

Williams se zdá být reálnější variantou. S Francouzi už v minulosti spolupracoval a dodnes na to s nostalgií vzpomíná. V devadesátých letech tato kooperace přinesla mistrovské tituly Nigelu Mansellovi, Alainu Prostovi, Damonu Hillovi a Jacquesu Villeneuveovi. Naposledy se renaulty objevily v monopostech z Grove v sezonách 2012 a 2013.

 

V devadesátých letech představovaly Williams a Renault vítěznou kombinaci (na snímku Damon Hill ve VC Monaka 1996)

 

Vedle rovněž nevalné finanční kondice britské stáje hovoří ovšem proti i fakt, že přechodem by toho moc nezískala. Její problémy tkví jinde a ani po výkonové stránce by si nepolepšila. „Nic o tom nevím,“ okomentoval dohady technický ředitel Paddy Lowe.