Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Gasly je připraven závodit za špičkový tým

Gasly je připraven závodit za špičkový tým

Čeká na rozhodnutí Red Bullu

Red Bull přišel o Daniela Ricciarda a pomineme-li nepravděpodobné scénáře, ve kterých by do svého A-týmu vzal jezdce nepocházejícího z jeho juniorského programu, úplného nováčka nebo Brendona Hartleye, přicházejí v úvahu pouze dva potenciální náhradníci. Carlos Sainz je favoritem, ale možná také ne. To závisí na tom, nakolik vážné byly rozepře s Maxem Verstappenem, když spolu závodili za Toro Rosso. A že se to závodění neobešlo bez kolizí… Pokud by toto Sainze diskvalifikovalo, zůstal by už pouze jediný kandidát. Nováček Pierre Gasly.

"Ano, byl bych rád, kdyby se to stalo, ale raději na to moc nemyslím," řekl Gasly novinám Marca o možném rychlém přestupu do týmu Red Bull. "Jsem velmi spokojený s aktuální sezonou u Toro Rosso, jsem v tomto týmu šťastný. Pokud vím, ještě není nic rozhodnuto. Jsem v podobné situaci jako Carlos. Oba musíme čekat na rozhodnutí."

Red Bull Racing si ve své nedlouhé historii už vzal jezdce z Toro Rosso s pouze jedním rokem zkušeností v F1. Když tým přišel o Sebastiana Vettela, nahradil ho Daniil Kvjat a ačkoli to zpočátku vypadalo na zrození nové superhvězdy, dnes už ruský závodník vůbec není na startech velkých cen. Na druhé straně, z Verstappena se ta superhvězda opravdu stala.

"Jsem rychlý a dostanu svou šanci,“ nebojí se Gasly. „Musím být soustředěný, rychlý a výsledek se dostaví. Můžete na to nahlížet z různých úhlů. Bylo tu mnoho jezdců, kteří se nedostali do A-týmu, ale Verstappen, Vettel a Ricciardo jsou velmi úspěšní."