Novinky

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

Facebook Instagram

I.S.R. chce v Zandvoortu navázat na předchozí úspěch

I.S.R. chce v Zandvoortu navázat na předchozí úspěch

Čekají ho zrádná trať i nevyzpytatelné počasí

Seriál ADAC GT Masters pokračuje podnikem na nizozemském okruhu Zandvoort. Na start se postaví i posádka českého týmu I.S.R. ve složení Filip Salaquarda – Frank Stippler.

Tentokrát to bude v pro ni nové roli jednoho z favoritů. V minulém závodě na Nürburgringu totiž dovedla své Audi R8 LMS k suverénnímu vítězství.

Triumf z Nürburgringu máme stále v živé paměti a jsme odhodláni zopakovat tento výjimečný výsledek. Musíme ale zůstat soustředění,“ uvedl šéf stáje Igor Salaquarda. „Zandvoort je autodrom, na kterém se moc často nezávodí. Ve srovnání s ostatními dráhami z letošního kalendáře má ta zdejší navíc podivný profil. Proto budeme postupovat krok za krokem, abychom připravili vůz i jezdce na podání co nejlepšího výkonu. Nutné bude sledovat také počasí, déšť by totiž mohl zamíchat kartami.

Program na 4307 metrů dlouhé trati s jedenácti zatáčkami zahájí v pátek dva volné tréninky. Úvodní kvalifikace je na programu v sobotu od devíti hodin, první závod následuje ve 13.15 hodin. V neděli se opět od devíti hodin bude rozhodovat o postavení na roštu druhého klání. Do něj účastníci vyrazí v 13.08 hodin.