Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Vážná nehoda v Poconu! Robert Wickens se zranil

Vážná nehoda v Poconu! Robert Wickens se zranil

AKTUALIZACE: Zranění dolních končetin, ruky a páteře

Vážná nehoda zastavila závod IndyCar Series na 500 mil na Pocono Raceway. Souboj o třetí místo mezi Ryanem Hunter-Reayem a Robertem Wickensem v 7. kole skončil kontaktem kol, který katapultoval Wickensův vůz do ochranného plotu nad bariérou SAFER.

Záchranáři kanadského závodníka vyprošťovali z vozu 12 minut. Před 21:30 našeho času vystoupil viceprezident pro komunikaci IndyCar Curt Cavin a prozradil, že Wickens byl po nehodě při vědomí a byl vrtulníkem přepraven do nemocnice v Lehigh Valley na další pozorování. Po závodě série upřesnila, že Wickens utrpěl "ortopedické zranění", v nemocnici se měl nadále podrobovat testům.

V noci pak IndyCar uvedla, že lékaři Wickensovi ošetřují zranění dolních končetin, pravé ruky, páteře a pohmožděnou plíci. Kanadský jezdec čekal na magnetickou rezonanci a pravděpodobně i operaci.

 Záznam nehody:

Ze závodu byli vyřazeni kromě Hunter-Reaye a Wickense také Hinchcliffe, Sató a Fittipaldi. Hunter-Reay a Sató jsou v pořádku. Fittipaldi a Hinchcliffe ještě ze zdravotnického střediska okruhu v Poconu nevyšli. Při vyprošťování z vozu to vypadalo, že Hinchcliffe má zraněnou ruku. Fittipaldi si podle Dalea Coynea stěžoval na bolest pravého kotníku, který si zranil už při nehodě ve WEC ve Spa. On i Hinchcliffe ale nakonec byli ze zdravotnického střediska propuštěni a měli by normálně startovat v příštím závodě za týden v St. Louis. Hinchcliffe okamžitě zamířil do nemocnice za Wickensem, který je nejen jeho stájovým kolegou, ale také dlouholetým kamarádem.

Závod byl zastaven. Traťoví maršálové pracovali na opravě zničeného plotu. Zpět vyjela auta na dráhu po téměř dvou hodinách, krátce před půl jedenáctou našeho času.