Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ricciarda nahradí v Red Bull Racingu Gasly

Ricciarda nahradí v Red Bull Racingu Gasly

Kdo přijde místo něj do Toro Rosso?

Kolegou Maxe Verstappena v Red Bull Racingu bude v příští sezoně Pierre Gasly. Tým se rozhodl pro očekávané řešení. Ze svých smluvních jezdců totiž neměl po krachu vyjednávání s Carlosem Sainzem příliš na výběr.

Gasly v současnosti závodí za Toro Rosso a docela se mu daří. Letos už má na kontě čtvrté místo z Bahrajnu, šesté z Maďarska a sedmé z Monaka. Zcela přesvědčivě zastínil druhého pilota stáje Brendona Hartleye. V minulosti navíc vybojoval titul v GP2, a to jako jediný z juniorky Red Bullu. V japonské Super Formuli si vyjel druhé místo.

Toto byl vždy můj cíl, už od okamžiku, kdy jsem se v roce 2013 dostal do výchovného programu,“ svěřil se dvaadvacetiletý Francouz. „Tato neskutečná šance je dalším krokem k naplnění mé ambice vyhrát velkou cenu a jednou i celý šampionát. Red Bull mně to umožní. Současně bych chtěl poděkovat Scuderii Toro Rosso a zvláště Franzi Tostovi za veškerou podporu, které se mně od nich dostalo.

Když Pierre udělal před rokem svoje první krůčky ve F1, hned ukázal, jak obrovským talentem je. Proto nás obzvláště těší, že nyní můžeme těžit z jeho rychlosti, nadání a pracovitosti,“ prohlásil šéf Red Bull Racingu Christian Horner.

Toro Rosso tak bude s největší pravděpodobností hledat novou jezdeckou dvojici, neboť s Hartleyem se už nejspíše nepočítá. Z mladíků by připadal v úvahu jen Daniel Ticktum, který však zatím postoupil jen do F3. Nevylučuje se ani návrat „ztracených synů“ Sébastiena Buemiho nebo Jeana-Érika Vergneho.