Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

IndyCar zůstane v Texasu další čtyři roky

IndyCar zůstane v Texasu další čtyři roky

Kompletní kalendář zveřejní série v září

Šampionát IndyCar Series bude nejméně další čtyři roky závodit na 1,5mílovém oválu Texas Motor Speedway. Série to oznámila v tiskové zprávě ve čtvrtek. Texas bude příští rok hostit závod 8. června, opět se pojede v sobotu večer pod umělým osvětlením.

„IndyCar je potěšena, že dlouhé partnerství s Texas Motor Speedway bude pokračovat. Sahá až do roku 1997,“ uvedl výkonný ředitel společnosti Hulman & Company Mark MIles. „Tento ovál každoročně přináší jedny z nejzajímavějších závodů celé sezony, přispívá k rozmanitosti kalendáře a pomáhá nám pokračovat v tradici oválového závodění. Je skvělé vědět, že Texas Motor Speedway zůstane na další roky v kalendáři IndyCar,“ dodal šéf série.

Texas v letech 1998 až 2004 hostil dva závody IndyCar ročně, stihl tedy pořádat už 30 podniků. Vícekrát závodila IndyCar Series jen na oválu v Indianapolisu (102), v Long Beach (35) a na okruhu Mid-Ohio Sports Car Course (34).

„Texas Motor Speedway je pro IndyCar druhým domovem a jsme nadšení, že můžeme ohlásit prodloužení partnerství s IndyCar a DXC Technology,“ uvedl prezident závodu Eddie Gossage.„Jsme rádi, že jsme vyjednali dohodu, která umožňuje Texas Motor Speedway nadále hostit závody IndyCar. Naše společnost investovala výraznou finanční částku a nezměrné úsilí do tohoto sportu.“

Připomněl také, že Texas je prvním okruhem, který hostil noční závod. A pod umělým osvětlením by se v Texasu mělo závodit i nadále.

Jednání v uplynulých týdnech drhla na několika bodech. Texas chtěl být prvním závodem IndyCar po 500 mil v Indianapolisu, s tím ale nesouhlasili v Detroitu a zdá se, že svou pozici městský závod na Belle Isle uhájil. Druhou podmínkou, kterou se zřejmě splnit podařilo, byla touha Texas Motor Speedway po exkluzivitě v rámci státu Texas. Okruh nelibě nesl námluvy IndyCar s okruhem COTA v Austinu.

Kalendář na příští rok chce IndyCar zveřejnit v průběhu září. Už teď je potvrzena většina závodů. Finále bude místo Sonomy hostit vracející se Laguna Seca. Končí také ovál ve Phoenixu, za který IndyCar hledá náhradu. Ve hře je návrat na ovál v Richmondu ve Virginii.