Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Bottase a Hülkenberga čeká start z poslední řady

Bottase a Hülkenberga čeká start z poslední řady

Řada jezdců dostala nové motory

Je pravidlem, že na začátku druhé části sezony, po dlouhé srpnové přestávce, dostávají jezdci nové vylepšené pohonné jednotky. Tento rok není výjimkou a dva z nich doplatí na přísné omezení povoleného počtu pohonných jednotek na sezonu. Konkrétně se jedná o Valtteriho Bottase a Nika Hülkenberga.

Mercedes přivezl do Spa novou verzi své pohonné jednotky a poskytl ji továrnímu týmu i oběma zákaznickým stájím, Williamsu a Force Indii. Bottas se s více částmi pohonné jednotky dostal na limit již v Británii, protože v Rakousku měl jeho vůz poruchu hydrauliky. Dnes dostal nový spalovací motor, turbo, MGU-H i MGU-K, řídící elektroniku a rovnou i baterii, což ho automaticky odsuzuje ke startu z poslední řady na startu.

Podobně je na tom Nico Hülkenberg, jenž také používá kompletně novou pohonnou jednotku. Přibrat nyní na palubu nové koňské síly se vyplatí nejen proto, že Spa-Francorchamps i následující Monza jsou velmi rychlé okruhy, ale i proto, že Spa nabízí celkem dobré příležitosti k předjíždění.

Mercedes potvrdil, že do vozu Lewise Hamiltona byly nainstalovány nový spalovací motor, turbo a MGU-H. Jeho rival v boji o titul Sebastian Vettel také dostal nový motor. Poté, co jezdci týmů Haas a Sauber v Maďarsku obdrželi pohonné jednotky předchozí specifikace, přicestovala Scuderia Ferrari do Belgie s novým motorem pro Kimiho Räikkönena a novým motorem, turbem a MGU-H pro Sebastiana Vettela.

Nový spalovací motor, turbo a MGU-H Renaultu jsou také ve vozech Carlose Sainze a Stoffela Vandoornea, ale velkou výhodu jim to nedává. Francouzská automobilka naplánovala na druhou část sezony ještě jedno zásadní vylepšení motoru, ale dosud není hotové.