Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Ocon prozatím zůstává v Racing Pointu

 Ocon prozatím zůstává v Racing Pointu

Stroll si ale už byl vyzkoušet sedačku

Esteban Ocon zůstává prozatím jezdcem Racing Pointu. Alespoň co se týče VC Itálie. Předchozí ujištění Otmara Szafnauera potvrdila i oficiální tisková zpráva týmu.

To ale neznamená, že změna nemůže nastat před Singapurem. Lance Stroll, podle všeho designovaný Oconův nástupce, se totiž objevil v úterý v centrále stáje v Silverstone. Důvod jeho návštěvy nebyl oznámen, předpokládá se nicméně, že si byl vyzkoušet závodní sedačku.

Na druhou stranu se množí hlasy, že mimořádně talentovaný Francouz dojezdí sezonu. Novému vlastníkovi Lawrenci Strollovi jde samozřejmě i o finanční profit. Ten se bude odvíjet podle umístění v Poháru konstruktérů, v němž Racing Point začal od nuly. V Belgii ji ale energicky smazal. Půjde-li to takhle dál, nemuselo by být ani šesté místo v této klasifikaci nedostižnou metou. Tak proč měnit sestavu, která vozí body?

Kromě toho by kanadský mladík přišel znovu s nálepkou protekčního dítěte, jíž se nemůže zbavit. Dlužno ovšem dodat, že nejde o žádného neumětela. V minulých letech vyhrál italskou F4, novozélandskou Toyota Racing Series a především ME F3. Je však otázkou, zda přeskočení šampionátu F2 bylo rozumným krokem.

 

Lance Stroll se nechce spoléhat na tatínkovy miliony

 

Pokud mě můj otec vezme do Force Indie (rozuměj Racing Pointu), bude to jeho rozhodnutí. Chápu, že pro Estebana to není nic příjemného, že to může považovat za křivdu. Ale jsem přesvědčen, že dokážu víc, než jsem zatím předváděl,“ prohlásil Lance sebevědomě v rozhovoru pro britský list Telegraph. „Bylo by záhodno, kdyby se moje výsledky dočkaly většího uznání. To máte stejné jako ve fotbale. Tam se taky často stane, že lepší hráč musí vzít zavděk slabším klubem a naopak. Nestěžuji si, jen nesnáším, že se v souvislosti se mnou pořád mluví jen o penězích.

Současně se ohradil vůči tvrzení, že je po hmotné stránce zcela závislý na tatínkovi. „Mám vlastní sponzorské smlouvy se společnostmi JCB, Canada Life nebo Bombardier,“ zdůraznil.