Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Alonso jede s velmi starou podlahou

Alonso jede s velmi starou podlahou

McLarenu docházejí náhradní díly

Chyba Nika Hülkenberga na startu Velké ceny Belgie má pro Fernanda Alonsa další nepříjemný následek. Poté, co byl Alonso katapultován na sauber Charlese Leclerka, vznikly na podlaze jeho vozu vážné škody. Nevíme, jestli se s ní ještě bude dát něco udělat, ale určitě se to nedalo stihnout během pár dní mezi VC Belgie a dnešními pátečními tréninky. Také se nedalo zvládnout vyrobit novou podlahu a k dispozici je prý jediná rezervní. Ta, která ochutnala březnový sníh v Barceloně.

"Je to šasi, které jsem používal během zimního testování a v prvních pár závodech," prozradil Alonso. "Takže není nové, už jsme s ním jezdili. Motor by měl být v pořádku, ale to se ještě uvidí v trénincích. První úkol je zjistit, zda je vše v pořádku. V neděli (po závodu), v pondělí i v úterý jsme ještě měli pochybnosti, ale nyní se zdá, že motor můžeme dále používat."

McLaren nemá nazbyt ani menších náhradních dílů.

"Naštěstí jich máme dostatek, ale nejspíš už nebudou žádné náhradní. Máme jen to, co jsme dali na vůz. Zbytek je pravděpodobně jiné (starší) specifikace. Jsme v náročné situaci, protože vůz byl vážně poškozen a měli jsme pouze čtyři dny na to, abychom pro Monzu připravili jiný. Takže to prostě je tak, jak to je," dodal Alonso.