Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Nissan e.dams možná obmění celou jezdeckou sestavu

Nissan e.dams možná obmění celou jezdeckou sestavu

Driot přetahuje Turveyho

Přestupový kolotoč se ve formuli E otáčí podstatně menší rychlostí než třeba ve F1. Většina jezdeckých sestav zůstává po léta neměnná.

Tentokrát se však zájemcům naskýtá hned několik zajímavých sedaček. Kromě Mahindry (Heidfeld končí s aktivní činností, Rosenqvist míří do Indy Car) se to týká i staronového týmu Nissan e.dams. Japonská automobilka v něm nahradila svého francouzského aliančního partnera Renault.

Už před časem bylo oznámeno, že se stáj rozešla s Nicolasem Prostem, když předtím ji opustil také jeho otec Alain. Nyní se objevují náznaky, že jistotu nemá ani druhý pilot Sébastien Buemi. Problémem je jeho působení ve WEC ve službách Toyoty, což u Nissanu těžko rozdýchávají.

Proslýchá se, že nahradit by ho mohl některý z japonských závodníků, majících zkušenosti s monoposty. Druhé uvolněné místo by šéf Nissanu e.dams Jean-Paul Driot rád viděl obsazené Oliverem Turveyem. Toho by ovšem bylo nutné vyvázat ze smlouvy u konkurenčního NIO.

 

Oliver Turvey možná zamíří do týmu Nissan e.dams

 

Mluvili jsme s ním,“ potvrdil Driot. „Dosud ale nepadlo žádné rozhodnutí. Máme nicméně v hledáčku veškeré možné kandidáty, kteří splňují naše představy a požadavky. Ne každý z nich je samozřejmě pro nás dostupný a navíc vše ještě konzultujeme s Nissanem. Proto na to potřebujeme více času.