Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

BMW předvedlo podobu vozů pro příští sezonu

BMW předvedlo podobu vozů pro příští sezonu

Jezdit s nimi budou Da Costa a Sims

V předváděcím centru BMW Welt v Mnichově byly veřejnosti poprvé ukázány modrobílé monoposty, s nimiž bavorská automobilka nastoupí do nacházejícího ročníku formule E.

I nadále bude pokračovat spolupráce s americkým Andretti Autosportem, pod jehož hlavičkou dosud „bavoráky“ v elektrickém šampionátu jezdily. Odtajněna byla také jezdecká sestava. Zůstává v ní zkušený matador Felix da Costa. Doplní ho třicetiletý nováček Alexander Sims. Závodnická praxe dlouholetého továrního jezdce BMW zahrnuje starty ve F Renault, Euroserii F3 či GP3. V posledních letech byl aktivní zejména na GT scéně, a to jak v Evropě, tak v Americe. K jeho největším úspěchům patří druhé místo v Masters of Formula 3 2010 a třetí ve VC Makaa 2015.

 

Alexander Sims si odbude premiéru ve formuli E

 

Nemohu se už dočkat, až společně načneme pátou sezonu,“ nechal se slyšet při této příležitosti Michael Andretti. „Jsem přesvědčen, že máme správné partnery, piloty i všechny ostatní členy týmu, abychom se prosadili do špičky formule E. Obě strany odvedly obrovský kus práce při vývoji nového BMW iFE 18. Těším se, až ho uvidím v akci.

Know-how BMW spočívá především v srdci vozu, jeho pohonném ústrojí,“ uvedl ředitel BMW Motorsportu Jens Marquardt. „Našim inženýrům jsme řekli: Zapomeňte na všechno, na co kladete důraz u běžných vozidel. Soustřeďte se na maximální výkon, efektivitu a na co nejnižší hmotnost. Pokud toho dosáhneme, můžeme začít uvažovat, jak toho využít v sériové výrobě.