Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vettel je smutný, že přichází o nejlepšího kolegu

Vettel je smutný, že přichází o nejlepšího kolegu

Od Leclerka očekává hlavně respekt

Co horšího může tým šampionovi udělat, než posadit do druhého vozu o dekádu mladšího jezdce? Když vícenásobný mistr světa porazí zelenáče v kvalifikaci/závodu/šampionátu, nic se neděje, stále je to mladý, talentovaný nadějný jezdec a dostane další šanci. Pokud greenhorn porazí šampiona, je z něj nová hvězda a poražený patří do starého železa. Pokud je mladá puška produktem juniorského programu, do kterého se investují nemalé peníze, o to hůře. Není divu, že Sebastian Vettel není rád, že končí jeho roky s Kimim "nejlepším týmovým kolegou" Räikkönenem a od příštího roku bude mít v týmu Charlese Leclerka.

"Rozhodně ano," odpověděl Vettel na otázku, zda byl Räikkönen dosud jeho nejlepším týmovým kolegou. "Čísla, výsledky a tak dále, to je jedna věc, ale ne nejdůležitější. Nejdůležitější je, aby mezi vámi byl vzájemný respekt.

Není dobré, když je mezi vámi spousta hovadin. S Kimim jsme měli hovadiny na nule a překvapilo by mě, kdyby se na tom do konce sezony něco změnilo. Pro Charlese je to úžasná příležitost, ale je mi smutno, když pomyslím na to, že Kimi odchází. Jsme sice rozdílní, ale respektujeme se."

Vettel je ve F1 dvanáctý rok, ale neměl moc týmových kolegů. V roce 2007 v Toro Rosso odjel pár závodů po boku Vitantonia Liuzziho, jehož v roce 2008 vystřídal Sébastien Bourdais. Před přestupem z Red Bullu do Ferrari byl jeden rok jeho týmovým kolegou mladý Daniel Ricciardo, ale předtím pět let jezdil vedle Marka Webbera, s nímž se neloučil v dobrém. Takže vylučovací metodou tak nějak vychází, že tam pramení Vettelův strach ze "spousty hovadin".