Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Za Nissan budou jezdit Buemi a nováček Albon

Za Nissan budou jezdit Buemi a nováček Albon

Úspěšný účastník F2 si už vyzkoušel auto

Tým Nissan e.dams oznámil svoji jezdeckou sestavu pro příští sezonu formule E. Trochu překvapivě v ní zůstal Sébastien Buemi, ačkoliv je ve WEC smluvně vázán na konkurenční Toyotu. Spekulace o jeho případném návratu do F1 tak definitivně padají.

Jeho partnerem se stane dvaadvacetiletý, ve Velké Británii žijící Thajec Alexander Albon. Momentálně třetí muž průběžného pořadí F2 patrně seznal, že cestu do F1 nenalezne a dal přednost sice méně atraktivní, ale zato jistější budoucnosti. Předpokládalo se, že Japonci poskytnou šanci svému krajanovi, ale nakonec se „spokojili“ s Asiatem.

 

Kariéra Sébastiena Buemiho ve formuli E bude pokračovat

 

Konkurence ve formuli E je obrovská,“ prohlásil zjevně v euforii se nacházející Albon. „Chtěl bych v ní ukázat, co dovedu, a poměřit se s nejlepšími piloty na světě (sic!). K tomu, abych se dále zlepšoval, bude důležitá spolupráce se Sébastienem. To bude pro mě určitě velká pomoc.“

Alexe a jeho výkony dobře známe z formule 2. Moc nás těší, že tento talent můžeme přivítat ve svých řadách,“ uvedl spolumajitel týmu Jean-Paul Driot.

O volnou sedačku se údajně ucházelo vícero zájemců. Nejvážnějším z nich byl patrně Oliver Turvey. Volba nakonec padla na Albona, jenž už má za sebou dokonce první neoficiální test s novým monopostem.