Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Magnussen se cítí jako na pole position

Magnussen se cítí jako na pole position

Haas: Za největšími favority

Ve hře byla pátá pozice na startu pro nejlepšího jezdce zbytku světa. Při penalizaci týmu Red Bull to byla výjimečná šance, kterou zužitkoval tým Haas. Vyrovnal tím druhé nejlepší postavení na startu v této sezoně.

Kevin Magnussen (5. místo) nemohl hodnocení kvalifikace začít jinak, než konstatováním: „Jsem spokojený.“ A pak se rozpovídal: „Zase nejlepší ze zbytku – pro nás to je jako první startovní pozice. Mám z toho dobrý pocit. Zajel jsem dobré kolo. Přitom to mohlo být ještě lepší. Jediné místo, kde jsem to pokazil, byla druhá zatáčka. Najel jsem na obrubník, a když se vám tohle stane, neodvratně ztratíte čas, jak se vám protáčejí kola. Od toho okamžiku jsem si myslel, že to bude obtížné, ale zbytek kola mi vyšel bezchybně. Naštěstí jsme nedopadli jako red bully, které se kvalifikovaly do druhé části, a pak v ní nejely. Víc závodníků bude začínat na hyperměkkých gumách, a to je pro nás trochu lepší. Horší by bylo, kdyby vozy Force India nebo oba saubery startovaly těsně za první desítkou na nepoužitých pneumatikách. Je možné, že se budou cpát dopředu, ale naším cílem je skončit hned za největšími favority.

Ve své poslední jízdě v třetí části kvalifikace jsem se bohužel dostal do hustého provozu,“ posteskl si Romain Grosjean (9. místo).„Na začátku kola nebyly pneumatiky ještě zahřáté, a proto měly malou přilnavost. Nepodařilo se mi zopakovat kolo z druhé části, což je trochu škoda, ale to se stává. V posledních dvou zatáčkách několik aut zpomalilo, čímž se vytvořila zácpa. Do závodu půjdeme na hyperměkkých pneumatikách, kdežto renaulty za námi na ultraměkkých. Druhé části se nezúčastnily, ale vzhledem k penalizacím budou startovat z jedenáctého a dvanáctého místa. Uvidíme, jak to bude vypadat. Uděláme, co bude v našich silách, ale rozhodně bych chtěl být výš než devátý.