Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Magnussenova smlouva je do roku 2020

 Magnussenova smlouva je do roku 2020

Příští rok se nemá čeho obávat

Kdy naposledy měl Kevin Magnussen jistotu, že minimálně dva roky nepřijde o svůj kokpit? McLaren ho jako nováčka po jediné sezoně poslal zpět na místo testovacího jezdce. Odtamtud putoval do Renaultu, kde ale byli s Jolyonem Palmerem pouze dočasným řešením a opět se stěhoval. Tentokrát podepsal jednoletý kontrakt s týmem Haas. Loni se hodně mluvilo o tom, že Ferrari do tohoto týmu dosadí alespoň jednoho ze svých juniorů, ale Magnussen si vybojoval jednoroční prodloužení. Nyní se ale po letech konečně může pochlubit, že mu jeho zaměstnavatel věří natolik, že mu dal smlouvu na dvě sezony.

"Jsem šťastný, že určitě budu s Haasem další dva roky," řekl 25letý jezdec v Rusku. "S týmem jsem už dvě sezony a byly to velmi dobré roky. Hodně jsem se naučil, jezdecky jsem vyspěl a našel jsem si tu své místo. Těším se na další dva roky a vůbec nemusejí být poslední."

Po roce 2020 má svět F1 postihnout zemětřesení, jen ještě nikdo neví jak velké. Proto jezdci ani týmy nepodepisují závazně nic, co by se týkalo roku 2021.

"Podepsal jsem na dva roky a budu mít dostatek času rozmyslet si, kde chci být potom. Příští rok se nemusím stresovat, dělat si starosti," libuje si Magnussen.

Zatímco Dánovi se letos obzvlášť daří, jeho týmový kolega Romain Grosjean měl velmi slabou první polovinu sezony a můžeme si domyslet, že hlavně nad jeho kokpitem visel otazník. Magnussen tvrdí, že o pokračování v týmu Haas neměl pochybnosti už po prvních závodech sezony a k podpisu došlo až v září pouze proto, že kontrakty jezdců F1 jsou mimořádně komplexní záležitostí. Může to ale být i tak, že tým čekal, aby oba jezdce oznámil najednou. To by teď samozřejmě neřekl, aby Grosjeana nepostavil do špatného světla.