Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Uvidíme piloty F1 v monopostech F2?

Uvidíme piloty F1 v monopostech F2?

Vettel by byl pro, Hamilton je proti

V létě se sportovní ředitel F1 Ross Brawn v jednom rozhovoru zmínil o tom, že Liberty Media uvažuje o něčem podobném, jako byly v devadesátých letech motokárové závody v pařížské hale Bercy a ještě předtím seriál Procar. Prostě klání, v němž by se aktivní piloti F1 představili s odlišnou a jednotnou technikou.

Potom bylo dlouho ticho po pěšině, až teď se ozvala ruská média. Přišla s nápadem, že by se něco takového mohlo uskutečnit s monoposty formule 2. Jezdilo by se už ve čtvrtek, takže průběh juniorského šampionátu by to nenarušilo.

Sebastiana Vettela myšlenka zaujala: „Všechno je lepší než dávat rozhovory! To myslím jako vtip. Pravdou je, že v minulosti byli závodníci většími univerzály, startovali v různých disciplínách. Od té doby se ale motorsport dost proměnil a dělá se na daleko profesionálnější bázi. Mám také obavu, že by na to nezbývalo dost času. Určitě by ovšem bylo krásné, kdybychom více jezdili a méně mluvili.“ Podobně pro je i Valtteri Bottas.

 

BMW M1 ze seriálu Procar se ještě občas objeví na okuhu jako nostalgická připomínka dávných časů

 

Nesouhlasí naopak Lewis Hamilton: „Nevidím v tom žádný přínos. Už teď máme moc závodů a navíc bych musel přesedat do pomalejšího auta. Nedomnívám se, že by existoval pilot F1, který by toužil se vrátit do kokpitu GP2 (mistr světa asi nezaregistroval, že série se už nějaký čas jmenuje jinak…). Není v tom žádná přidaná hodnota.

Faktem je, že realizace by narazila na řadu právních (šlo by de facto o zápůjčku cizího majetku) i praktických (hrozba poškození vozu a případné znemožnění účasti kmenového jezdce v závodě F2) problémů. Pro diváky by se také patrně nejednalo o natolik atraktivní podívanou, aby kvůli ní vážili cestu na okruh už ve čtvrtek. To takhle vidět Hamiltona bojovat s Vettelem v nějakém pěkném supersportu…