Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Verstappen považuje vyfasovaný trest za tvrdý

Verstappen považuje vyfasovaný trest za tvrdý

Red Bull: Ricciardo jezdcem dne

Red Bullu se snad během víkendu ani nesnilo o tom, že by si z Japonska odvážel tak vysoký příděl bodů, aniž by ze závodu vypadl kdokoli z přímé konkurence. Jeho monoposty však byly velmi rychlé a spolehlivé.

Max Verstappen (3. místo) dokázal plně zužitkovat třetí místo z kvalifikace. Nejprve sice za hranicí fair play odrazil útok Kimiho Räikkönena a dostal za to penalizaci, ale následně si vzal třetí místo zpět. A dostal při tom na oplátku ránu od druhého ferrari. Posedmé v sezoně vystoupil na stupeň vítězů a nevzdává se naděje na celkové čtvrté místo.

Nizozemec svůj výkon komentoval slovy: „Vzhledem k penalizaci a kolizi se Sebem jsem moc rád, že jsem z toho vyvázl tak dobře a umístil se na stupních vítězů. Auto se chovalo dobře a dokázali jsme celý závod držet krok s čelem, což se na téhle dráze cení ještě víc. Soudě podle pár chyb, které Bottas v posledních pár kolech udělal, to vypadalo, že jede naplno. Pronásledovat ho je samo o sobě těžké, tak jsem dělal, co jsem mohl, a doufal, že udělá další chybu, které bych mohl využít k tomu, abych se dostal před něj.

Ostrý souboj s Kimim Räikkönenem vyhnal Maxe Verstappena mimo trať

 

Měl jsem pocit, že vyfasovaný trest za to, jak jsem se bránil proti Kimimu, byl trochu přísný. Snažil jsem se vrátit co nejrychleji na dráhu, místo abych si zatáčku zkrátil. Příště to asi udělám naopak. Incident se Sebastianem se hodně podobal chybě, jakou jsem letos udělal v Číně. Myslím, že kdyby býval počkal, mohl předjet snáz.“

Daniel Ricciardo (4. místo) předvedl rovněž vynikající výkon, a dokonce byl v hlasování fanoušků vyhlášen jezdcem dne. Z 15. pozice na startu se už ve 13. kole dostal na páté místo! Před zastávkou v boxu byl třetí a potom si až do cíle bez problémů držel čtvrtou příčku.

Překvapivě se mi povedlo prokousat závodním polem a docela hravě předjíždět. Neříkám to proto, že bych si nevěřil, že toho jsem schopný, ale proto, že to na této trati není nic jednoduchého. Ale dařilo se mi využívat přítlaku, jaký jsme měli na měkkých pneumatikách. Věděl jsem, že budeme mít trochu slabinu na rovinkách, protože jsme celý víkend měli nastavení na velkou přítlačnou sílu. Zato jsem se mohl v zatáčkách nalepit na auto před sebou a pak se na rovince nechat vyvážet v jeho větrném stínu,“ vysvětloval Australan svůj rychlý postup kupředu.

Daniel Ricciardo byl fanoušky na internetu vyhlášen jezdcem dne

To nastavení bylo dobré a první část závodu byla radost. Potom jsme přešli na středně tvrdou směs. Na ní jsem porazil Kimiho. Čtvrté místo pak bylo jasné. Byl bych se rád umístil na stupních vítězů, a tak trochu jsem doufal, že se vpředu něco stane, ale mám dojem, že to čtvrté místo jsem si dnes zasloužil. Postup závodním polem dopředu byl dobrý. Helmut Marko mi na startovním roštu říkal, že čtvrté místo je poněkud optimistická představa a že zřejmě nebude v našich silách.