Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Paffett se po patnácti letech vrací do monopostů

Paffett se po patnácti letech vrací do monopostů

HWA Racelab oznámil svého prvního jezdce

Médiím a jejich prostřednictvím i veřejnosti se v německém Affalterbachu představil nový tým, který bude nastupovat pod oficiálním názvem HWA Racelab.

Při této příležitosti bylo oficiálně potvrzeno to, co bylo víceméně známo již delší dobu. Jeho jezdcem se stane sedmatřicetiletý Gary Paffett. Britský závodník byl dlouhá léta testovacím pilotem McLarenu ve F1. Navzdory tomu nikdy nedostal příležitost nastoupit do některé velké ceny. Místo toho se vyžíval v seriálu DTM, v němž i letos patří k nejžhavějším uchazečům o titul. Jenže Mercedes, s nímž má dlouhodobou smlouvu, v tomto šampionátu končí, takže se bylo potřeba poohlédnout po jiném zdroji obživy (což ostatně platí i pro HWA).

Už se skutečně těším, až v Rijádu usednu do auta,“ uvedl Paffett. „Vždyť budu závodit v monopostu po dlouhých patnácti letech! Což je pro mě, ale i pro tým velká výzva.

Takto budou vypadat vozy nového týmu HWA Racelab 

Na její naplnění se připravoval už od začátku roku, kdy si poprvé v Marrákeši vyzkoušel formuli E. „To, že s námi do toho jde právě Gary se svými obrovskými zkušenostmi, je nesmírně cenné. Zpětná odezva od něj bude klíčová pro další vývoj vozu,“ prohlásil Franco Chiocchetti, který stáj povede.

Stejně jako já hodně dalších členů týmu přichází z DTM. Zpočátku to pro nás nebude vůbec jednoduché,“ upozornil Paffett. „Musíme se toho ještě dost naučit, ale jsme na to připraveni.“

Kdo bude jeho kolegou, není zatím známo. Spekuluje se o Stoffelovi Vandoorneovi, ovšem Mercedes potřebuje najít práci pro své tovární jezdce, dosud vytížené v DTM.