Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Räikkönen se postavil na Verstappenovu obranu

Räikkönen se postavil na Verstappenovu obranu

Na obrubníku se brzdí dost blbě

Kimi Räikkönen o Maxi Verstappenovi řekl, že to není jezdec, který by jiného jen tak vytlačil mimo trať. A to i přesto, že minulý víkend tato dvojice kolidovala, když se Verstappen po střihnutí šikany vrátil do ideální stopy přes téměř celou šířku trati. Fin přišel o část aerodynamiky na levé straně vozu a s ní také o dobré vyvážení. Nizozemec dostal od stevardů pětisekundový trest, se kterým byl po závodě velmi nespokojený.

"To, co se stalo, těžko posoudit. Nechci ho soudit, protože vím, že když přeskáčete obrubníky, tak někdy není možné donutit vůz zatočit," řekl Räikkönen. "Nevím, jestli tohle byl ten případ. Ale myslím si, že kdybychom byli oba na trati, jeden vedle druhého, tak by mě takhle nevytlačil, protože všichni víme, jaké to mívá následky. Ale ocitli jsme se v trochu zvláštní situaci. Nemyslím si, že chtěl schválně do někoho narazit, ačkoli přesně to se nakonec stalo.

Já jsem se snažil jet co nejvíce zvenčí a nechat vedle sebe tolik místa, kolik bylo možné. Jenže on se samozřejmě vracel se zelenými pneumatikami a přes obrubník. Možná ostřeji už zatočit nemohl a možná se tomu nedalo vyhnout. V ideálním světě mi tam měl nechat více místa, ale nevím…