Novinky

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

Facebook Instagram

Wehrlein odmítl nabídku od HWA

Wehrlein odmítl nabídku od HWA

Nechtěl uzavřít dlouhodobý kontrakt

Stále více to vypadá, že v novém týmu HWA Racelab bude Garymu Paffettovi dělat společnost Stoffel Vandoorne. Belgičan zjevně vzdal úsilí udržet se ve F1 a začal se řídit podle hesla, že lepší vrabec v hrsti než holub na střeše. Oficiální oznámení je očekáváno příští pondělí.

Jenže jak prozradil šéf HWA Ulrich Fritz, nebyl Vandoorne tím, kdo obdržel první nabídku. Této cti se dostalo Pascalu Wehrleinovi. „Ovšem ve chvíli, kdy jsme potřebovali znát jeho rozhodnutí, stále dával přednost snaze o návrat do F1. Tomu jsme rozuměli a zařídili se podle toho,“ uvedl Fritz. „Nemáme v úmyslu stavět na někom, kdo nám po dvou závodech řekne, že jde o dům dál. Pascala bychom brali, pokud by se zavázal k dlouhodobému působení ve formuli E. To nám v daném momentě nebyl schopen slíbit. Takže ze všeho sešlo.“ Zůstalo jen u jediného půldenního, spíše seznamovacího testu.

Tato epizoda patrně urychlila rozvázání všech svazků mezi Wehrleinem a Mercedesem. Automobilka totiž angažmá ve formuli E, do níž na tovární bázi vstoupí v sezoně 2019/20, brala jako alternativní uplatnění svého kmenového jezdce, pro něhož po odchodu z DTM nebude mít práci.