Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Williams angažoval pro příští sezonu Russella

Williams angažoval pro příští sezonu Russella

Na Ocona místo zřejmě nezbude

Téměř jistý mistr F2 a junior Mercedesu George Russell se stane pilotem F1. Pro příští sezonu ho angažoval tým Williams.

Podle oficiálního oznámení by se mělo jednat o víceletý kontrakt. Jestliže Sergej Sirotkin díky penězům od svého sponzora SMP zůstane, jsou šance Estebana Ocona na setrvání v šampionátu prakticky nulové.

Russell na sebe poprvé výrazně upozornil v roce 2016, kdy v ME F3 obsadil třetí místo za Lancem Strollem a Maximilianem Güntherem. V zimě 2017 ho Mercedes přijal do svého výchovného programu a talentovaný mladík se odvděčil ziskem titulu v GP3. Letos ho o něj v F2 může připravit už jen Alexander Albon, jehož vyhlídky se nicméně pohybují spíše v teoretické rovině.

Williams, který se nachází ve značných finančních potížích, patrně k Russellovi nádavkem dostane ze Stuttgartu určitou hmotnou podporu. Navíc Brit v sestavě této tradiční ekipy dobře sedí i z marketingového hlediska.

První fotografie Georgea Russella v barvách Williamsu

V těžké situaci se nacházel Toto Wolff, pod jehož křídly se nacházejí jak Russell, tak Ocon. Při svém rozhodování patrně vycházel z toho, že prvně jmenovanému praxe u outsidera může jít k duhu, zatímco pro již ostříleného Francouze by byla krokem zpět. „Chceme pro Estebana nalézt co nejlepší uplatnění, během něhož by se připravoval pro další náročné úkoly. Ze středně- i dlouhodobé perspektivy vidím jeho budoucnost optimisticky. Nyní ale budeme muset přistoupit k nekonvenčnímu řešení,“ uvedl Wolff.