Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Laudovi se vede podstatně lépe

Laudovi se vede podstatně lépe

Brzy již opustí jednotku intenzivní péče

Příznivé zprávy dorazily ohledně zdravotního stavu Nikiho Laudy. Trojnásobný mistr světaF1  bude již brzy moci opustit jednotku intenzivní péče vídeňské Všeobecné nemocnice a být přeložen na rehabilitační kliniku.

Devětašedesátiletý Rakušan podstoupil počátkem srpna transplantaci plic. Zákrok následoval po náhlém prudkém zhoršení jeho zdravotního stavu.

V lékařské zprávě, z níž cituje deník Österreich, se uvádí, že léčba probíhá úspěšně. Pacient bez problémů mluví a jeho tělo darovaný orgán dobře přijalo. Problém není ani s již dříve transplantovanými ledvinami.

Lauda dokonce již krátkodobě opouští lůžko, „aby se nadýchal čerstvého vzduchu“. Bude sice muset v blízké budoucnosti absolvovat ještě jednu operaci, ta však má být rutinní záležitostí.

O tom, Kdy a zda vůbec se člen nejužšího vedení stáje Mercedes znovu postaví na velitelský můstek vedle Tota Wolffa, je v této chvíli předčasné spekulovat. Zatím mu činí velké potíže udělat pár kroků, protože jeho svalstvo je velmi oslabené. Nezdolný stařík nicméně třikrát denně pilně trénuje za asistence fyzioterapeuta.