Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Schumachera už mnozí vidí ve formuli 1

Schumachera už mnozí vidí ve formuli 1

On se na ní ještě zdaleka necítí

Na Micka Schumachera se po zisku titulu ve F3 sesypali novináři. A to i ti, kteří se motorsportu jinak příliš nevěnují.

Dočetli se, že syn sedminásobného mistra světa F1 má dostatek bodů, aby obdržel superlicenci. Takže by už příští rok mohl být soupeřem Hamiltona a spol.!

Autory podobných spekulací vůbec nevzrušuje, že v šampionátu se momentálně jaksi nedostává volných míst. Micka zase ponechávají v klidu oni. „Samozřejmě chci formuli 1 jezdit, o tom žádná,“ svěřuje se devatenáctiletý mládenec, zatím se více podobající strýci Ralfovi. „Jenže dosud pro ni nejsem dostatečně vyzrálý. Hodlám do ní vstoupit v okamžiku, kdy budu komplexním závodníkem. K tomu potřebuji delší praxi v nižších sériích.“ Velmi rozumná slova, nasvědčující tomu, že Schumi druhé generace napřesrok zamíří do F2.

 

Po tatínkovi zdědil i lásku k fotbalu

 

Stejného mínění je i expert na formulové juniory Helmut Marko. Podle něj nelze srovnávat Schumachera s Maxem Verstappenem, který se do F1 dostal v sedmnácti letech. „Mick potřeboval zjevně delší dobu, aby se etabloval jak ve F4, tak F3. To ale vůbec nemusí být na závadu,“ tvrdí.

Šéfy týmů F1 je ovšem ostře sledován už nyní. „Obdivuji, jak se vyrovnal s mediálním tlakem, kterému byl kvůli jménu vystaven,“konstatuje Toto Wolff. „Není to žádná legrace se s tím vypořádat, hlavně když vám nevyjde začátek sezony. O to impozantnější byly jeho výkony ve druhé polovině roku.“ Šéf Mercedesu současně naznačil, že by se nebránil „užší spolupráci v budoucnosti“.

Také do Ferrari, kde jeho otec prožil nejslavnější část kariéry, má Schumacher dveře, alespoň podle vyjádření Maurizia Arrivabeneho, otevřené dokořán.