Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hartley těžil z diskvalifikací soupeřů

Hartley těžil z diskvalifikací soupeřů

Toro Rosso: Týmová souhra vedla k bodům

Hartley ještě boj o přežití ve F1 nevzdal. Navzdory mizerné výchozí pozici se v Austinu vypjal k srdnatému výkonu a nakonec byl, po diskvalifikacích soupeřů, za něj odměněn. Gaslyho závod byl naopak zničen hned v zárodku.

Věděli jsme, že to bude náročné, když jsme začínali až z devatenáctého místa,“ uvedl Pierre Gasly (12. místo). „V prvním chaotickém kole jsem najel na nějaké trosky a bohužel si poškodil podlahu. Snažil jsem se ze všech sil, ale přišel jsem o téměř všechen přítlak. Rozhodli jsme se pro strategii se dvěma zastávkami, ani ta nepomohla. Z víkendu mě potěšila alespoň rychlost v kvalifikaci, to je něco, od čeho se můžeme odrazit.

 

Pierre Gasly odjel závod s poškozeným vozem

 

Se svým výkonem jsem opravdu spokojen a jsem rád, že jsem nakonec získal dva body,“ liboval si Brendon Hartley (9. místo). „Byl jsem dostatečně agresivní, tým mně dodával správné informace a mechanici zvládli zastávku na jedničku. Prostě dokonalá souhra. Z posledního stání na roštu jsem se dostal na devátou příčku, víc dosáhnout opravdu nešlo. I kdybych nebodoval, byl by to další důkaz toho, jak jsem se v poslední době zlepšil. To mně dodává optimismus do závěrečných velkých cen.